De hele zomermaand augustus gaan de filmmaker Roel Simons en fotograaf Sander Heezen samen op pad in jouw gemeente. De facilitator van onze ‘In gesprek met…’ sessies en de vaste fotograaf van Gemeentebeleving gaan op inspiratie expeditie en verhalenjacht, uitgerust met fototoestel en memorecorder. In gesprek met bewoners.

De afgelopen jaren nodigden we je uit om je te laten inspireren door landelijk bekende koplopers en vernieuwers. Nu komen wij naar jouw gemeente toe en gaan op zoek naar de nog onzichtbare innovators in de buurten. Wie zijn die mensen die al jaren doen waar anderen over praten? Wie pakken er nieuwe rollen op? Welke kleine innovaties zijn zichtbaar op straatniveau? En welke daarvan kunnen eenvoudig worden gedeeld met bewoners en professionals uit andere buurten? Kortom, we zijn op zoek naar die bescheiden, onopvallende innovators. En wij willen hun verhalen verbinden met de landelijke koplopers.

Stuur Sander en Roel ook in jouw gemeente op pad met hun camera en microfoon. Welke buurt of speciale plek laat je door hen in beeld brengen? Ze gaan in gesprek met bewoners over hún dromen en verlangens in zorg, welzijn en cultuur in de buurt. Ben je nieuwsgierig naar welke kleine veranderingen er al zichtbaar zijn? Welke nieuwe verbindingen er al worden gemaakt? Benieuwd naar welk beeld dat schetst van de toekomst? 

De foto’s, filmpjes en interviews worden speciaal gemaakt voor een (nog te organiseren) werkconferentie van Gemeentebeleving. De foto’s en filmpjes zullen ook te zien zijn op een speciale website. 

Reacties op eerdere ‘in gesprek met’ bewoners:

“Sander en Roel maken gemakkelijk contact met wie dan ook.”
Paul Lohmeijer, Proces manager Gemeente Harderwijk

“Mijn eigen nieuwsgierigheid durven volgen. En ook, buurtbewoners de vragen stellen waar ik als professional mee rondloop. Dat heb ik van Roel geleerd”.
Carola van de Berg, Buurt coördinator Gemeente Hilversum

Wil je meer weten, laat het ons hier weten en wij nemen contact met je op!