Innovatie Safari

Tijdens de laatste gemeentebelevingsdag in Zutphen bleek ons nieuwe concept: Innovatie Safari heel goed te werken.

 Wij willen andere gemeenten ook de mogelijkheid bieden om zo’n innovatie safari te beleven in hun eigen gemeente. In samenwerking met de gemeente leiden we de deelnemers langs innovatieve voorbeeld-projecten in de eigen gemeente en delen we lessen en inzichten.

De gemeente krijgt daar direct iets voor terug: deelnemers helpen de innovatieve initiatieven/projecten om dingen voor elkaar te krijgen!

Hoe? Dat leerden we in Zutphen van Marco Mout van het Kruithuis in Zutphen (filmpje 2).

Bij volgende Gemeentebelevingen zijn er ook weer de ‘razende reporters’. We werken samen met lokale omroepmedewerkers en regionale videomakers. VNG Gemeente trainees, frisse jonge Ambtenaren van de Toekomst, kunnen worden ingezet als scherpe vragenstellers. Kijk naar deze filmpjes die zij maakten voor Gemeentebeleving in Zutphen.

Dit levert aansprekende filmpjes op van een aantal projecten levendig in beeld gebracht. Deze filmpjes kunnen als communicatiemiddel ingezet worden om andere weer van te laten leren.

Bij de innovatie safari gaat het om:

Het gaat ons niet om een methode of blauwdruk maar om de reis. Iedereen wordt in actie gezet! Wie moed toont, wordt uiteindelijk beloond met mooie resultaten. Onze ervaring is dat er veel positieve energie vrijkomt door de gezamenlijke ervaring. Bovendien blijkt veel meer mogelijk dan gedacht. Prachtig om dit samen te ontdekken!

Geïnteresseerd of nieuwsgierig geworden? Laat het ons weten: info@gemeentebeleving.net

Of bel 06-10449370 (Marieke van der Meché) of 06-19644009 (Roel Simons).