Op 5 juni heeft in Gouda (Jeruzalemkapel) een voorbereidende sessie plaatsgevonden. Tijdens deze sessie is met Willem van de Berg (Gemeentesecretaris Heemstede) en Dick Passchier (beleidsadviseur Stichtse Vecht) gesproken over het thema ‘samenwerken’. Daarnaast is een prachtige suggestie gedaan voor de locatie: C-Fordt in Maarsseveen. Op 24 juni zal ditzelfde gezelschap het fort bezoeken en bepalen of het geschikt is voor de aankomende Gemeentebeleving op 21 november.

Update: Het thema is ‘Samenwerken’

De laatste Gemeentebeleving was zo vormgegeven dat elk onderwerp aan bod kon komen. Deze keer gaan we het meer toespitsen rondom een ontzettend actueel thema: samenwerken. Elke gemeente heeft hier in toenemende mate mee te maken en zal keuzes moeten gaan maken. Het gaat hierbij om fusies, maar zeker ook om lokale samenwerkingen tussen gemeenten én samenwerkingen binnen de gemeenten met allerhande instituten en burgers. Wij nodigen u van harte uit om met ons mee te praten over de gemeente als spin in het web.

De vorm sluit hierbij nauw aan op de inhoud. De locatie is een perfect voorbeeld van lokale samenwerking en de ‘inleiders‘ van de verhalen komen in duo’s vertellen over hun samenwerking. Daarnaast kunt u zich enkel inschrijven met uw team en het liefst zelfs met combinatieteams (van bestaande of toekomstige samenwerkingen). Alle combinaties zijn hierin mogelijk.